King 40

87.900,оо ден.

King 40

Опис:

King 40 е котел на пелет за централно греење од 40кW

Инфо:

Котелот за греење е направен од квалитетен лим
Електронски контролен панел со ЛЦД

Безбедно и долготрајно ложиште направено од челик отпорен на топлина и котел направен специјално со котелски лим

Степен на искористеност: 92%

Карактеристики:

Моќност: 40kW

Просечна потрошувачка на пелет: 5 кг/час

Површина на загревање: 467-650м3

Степен на искористеност: 92%

Капацитет на резервоарот за пелет: 40кг.

Количина на вода во резервоарот: 34 литри

Дијаметар на димовод: 80мм

Нето тежина: 300кг.

Достапност во шест бои: Бордо, Ивори, Црна, Бела, Жолта и Црвена

Производство: Охрид, Р.Македонија

Димензии : (В x Ш x Д): 134 x 72 x 77 см

Безбедност:
Целосна гаранција на производот од 24мес.

Напомена:

Препорака од производителот за редовно/комплетно чистење на котелот на 500 работни часа или на потрошени 2 тона пелет, поради сомневање на квалитетот на горивото односно пелетот .

Овај процес на чистење не влегува во гаранцијата на прозиводот.