Burnit Pell Easy 20

114.700,оо ден.

Burnit Pell Easy 20

Опис:

Burnit Pell Easy 20 е котел на пелети  за парно греење со моќност од 18kW

Инфо:

Дизајниран да биде поврзан со инсталации за парно греење

Еколошки и високо ефикасен котел на пелети за греење на мали и средни простории

Компактен и лесен за инсталирање и одржување, содржи контролер со микропроцесор

Рачен систем за чистење на цевките за издувните гасови

Степен на искористеност: 92%
Компоненти (фабрички вградени):

Горилник за пелети, резервоар за пелети, циркулациона пумпа и експанзионен сад

Карактеристики на котелот:

Номинална моќност предадена на водата: 16.3kW
Количина на вода во котелот: 35 литри
Дијаметар на оџакот: 100мм
Површина на загревање: 160-310м3
Работен притисок: 3 бари
Капацитет на резервоарот на пелет: 45кг.
Тестирано и одобрено според EN-303-5, класа 5.

Функции на контролeрот:
Подесувања на гориво за пелети.
Ги контролира режимите на работа на печката
Неделен програмер
Управува со модемски модул за да работи на палење, гасење, статус и сите информации

Безбедност:

Препорачано гориво, дрвени пелети, дијаметар 6 ÷ 8 мм, EN ISO 17225-2: 2014

STB термостатот реагира кога температурата на котелот се зголемува и го запира снабдувањето со гориво
Термостатска заштита (80 ° C) – во системот за снабдување со гориво
Осигурувач 10А
Во случај на прекин на електричната енергија, сите поставени параметри се зачувани во меморијата на контролорот

Гаранција на котелот 36мес.

Производство: SUNSYSTEM, Р.Бугарија

Димензии : (В x Ш x Д): 126 x 63x 79 см

Напомена:

Препорака од производителот за редовно/комплетно чистење на 500 работни часа или на потрошени 2 тона пелет, поради сомневање на квалитетот на горивото односно пелетот

Овај процес на чистење не влегува во гаранцијата на прозиводот