Grande 37

122.900,оо ден.

Grande 37

Опис:

Grande 37 e котел на пелет за централно греење од 37kW

Вратата  на ложиштето е изработено од квалитетни лимови, шасијата е заштитена со бои и лакови отпорни на високи температури

Термоизолација на ложиштето на вратата како дополнителна топлинска изолација на котелот

Ложиштето на котелот е направен од посебен котелски лим

Во горниот дел на котелот под резервоарот за пелети има простор за складирање рачни алати за одржување на котелот

За да се постигне контролиран процес на согорување, инсталирано е:
Многу напреден firmware со огромен простор за подесување и прилагодување на различните конфигурации на системите за греење
Поврзување на дополнителен резервоар за пелет, со сензор за нивото на пелет
Контрола со enkoder кој овозможува континуирано дозирање на пелети, кој овозможува рамномерна работа на котелот

Најсовремен LCD екран на допир

НОВИТЕТ: автоматско чистење на ложиштето

Голем капацитет на резервоарот за пелети од 170 кг. со максимална потрошувачка од 8.27кг. на час